Kesil4pan Bukan Penghalang! Pelajar Sekolah Henry Gvrney Buktikan Mampu Raih Kejayaan Catat ‘7A’ SPM

Lumrah kehidupan, setiap manusia yang dilahirkan tidak lari daripada melakukan k3silapan dan k3s4lahan. Rezeki ibu bapa yang bijak dalam mendidik dan corakkan masa depan anak-anak.

Bagaimanapun mereka berhak diberi peluang ke dua dalam hidup termasuk cemerlang dalam akademik Perkongsian facebook rasmi, Sekolah Henry Gurney Melaka membuktikan setiap insan itu boleh berubah amenjadi baik untuk cemerlang dalam hidupnya.

Difahamkan pelajar sekolah berkenaan meraih keputusan yang cemerlang dalam SPM yang diumumkan baru-baru ini.

“Dengan ini diumumkan 11 orang pelajar Sekolah Henry Gurney Telok Mas, Melaka mendapat keputusan cemerlang.”

“Dengan ini diumumkan 11 orang pelajar Sekolah Henry Gurn3y Telok Mas, Melaka mendapat keputusan cemerlang iaitu 2 pelajar 7A, 5 pelajar 6A dan 4 pelajar mendapat 5A dari 50 orang yang layak menduduki peperiksaan SPM tahun 2021.

“Mencapai kelulusan 100% berdasarkan pencapaian sekurang-kurangnya lulus mata pelajaran Bahasa Melayu dan Sejarah. Gred Purata Sekolah 4.13.

“Majlis penyampaian slip SPM telah disempurnakan oleh PKP Azhar Bin Ahmad, Pengarah Sekolah Henry Gurney Telok Mas, Melaka.”

Nyata, ini membuktikan biarpun pelajar-pelajar ini dulunya nak4l dan jauh tersimpang dalam landasan hidup yang betul, hasil didikan guru, mereka boleh berubah menjadi lebih baik.

Keputusan cemerlang SPM itu menjelaskan bahawa jika seseorang itu berusaha untuk berubah pastinya akan berjaya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Sekolah Henry Gurney Melaka via keluarga 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*