Anak Jatuh SAKlT Rihana Oksana Luah Rasa Bersalah

Bekas isteri Sultan Kelantan, Rihana Oksana mendeddahkan minggu lalu merupakan minggu yang menyedihkan dan memberi tek4nan kerana anak lelakinya, Tengku Ismail Leon Petra jatvh sakiit.

Menurut Rihana, Leon mengalami 0titis atau raddang dalam telinga akibat kesilapannya.

“Minggu lalu antara minggu yang sungguh menyedihkan dan memberi tek4nan kepada saya.

“Buat pertama kali, anak saya Leon jatuh sakiit. Leon mengalami 0titis atau raddang dalam telinga kerana saya tidak menyelimutkannya dengan selimut tebaI selepas mandi.

“Cuaca pada waktu itu sungguh sejuk iaitu 6 darjah celcius lebih-lebih lagi kami tinggal di luar bandar Moscow,” tulis Rihana.

Dalam pada itu, Rihana berasa bersalah kerana terpaksa memberikan antibi0tik dol0s yang tingggi kepada Leon.

Leon juga mengalami masalah untuk tidur serta tidak mempunyai selera untuk makan.

“Walaupun perkara itu sudah berlalu namun saya rasa sangat bersalah terhadap Leon.

“Saya terpaksa memberikannya antibi0tik dengan dos yang kvat walaupun usianya baru sepuluh minggu kerana masalah telinga yang dihadapinya boleh menyebabkannya hilang daya pendengaran.

“Leon juga mengalami masalah tidur dan hilang selera makan. Bagi setiap ibu bapa, perkara paling ngerri yang dihadapi adalah apabila insan tersayang jatuh sakiit.

“Insya-Allah dengan izinnya, kesihatan Leon akan bertambah baik. Terima kasih atas sokongan semua. Allah mendengar setiap doa kamu kepada Leon.

“Kepada seluruh ibu bapa di luar sana, saya harap anak-anak kamu juga sihat, ceria dan baik-baik saja,” luahnya.

Di samping itu, Rihana terpaksa menangguhkan percutian ke Sepanyol kerana doktor tidak membenarkan Leon menaiki kapal terbang dalam tempoh tiga hingga empat bulan.

“Keluarga saya merancang untuk pergi bercuti musim panas ke Sepanyol namun doktor tidak membenarkan Leon menaiki pesawat dalam tempoh 3 hingga 4 bulan sehingga dia benar-benar sembuh.

“Menurut doktor, tekanan dari pesawat boleh menyebabkan kompIikasi seriius kepada Leon.

“Buat ibu bapa diluar sana, boleh tak kongsikan kepada saya, jika anak-anak kamu pernah mengalami penyakiit sama seperti Leon dan berapa lama tempoh mereka tidak dibenarkan menaiki kapal terbang?

“Selain itu, umur berapakah waktu yang sesuai dan selamat untuk anak kecil menaiki pesawat?’ tulisnya lagi

Sebelum ini, portal berita berpusat di United Kingdom, Daily Mail melaporkan Rihana telah memeIuk agama Islam pada awal tahun lalu sebelum melangsungkan perkahwinan dengan Sultan Muhammad V pada 22 November lalu.

Pasangan itu dikurniakan putera sulung yang diberi nama Tengku Ismail Leon Petra Tengku Muhammad V Faris Petra pada 21 Mei 2019.

Terbaru, teka-teki mengenai status perkahwinan Sultan Kelantan Sultan Muhammad V dengan Rihana akhirnya terjawab apabila peguam Sultan Kelantan, Koh Tien Hua mengesahkan pasangan itu sah bercerrai taIak tiga pada 22 Jun lalu.

Sumber : Astrogmpak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*