Pergi Tunai Haji Empat Ogos Ini Tapi Luahannya Pada Anak Angkat Buat Net1z3n S3bakk

Dahulu,ketika mengerjakan umrah, Januari yang lepas, saya berdoa bersungguh-sungguh supaya Allah mluaskan rezeki dan memberi peluang kembali ke Tanah Suci untuk menunaikan ibadat haji pula.

Tanpa Diduga, Alhamdulillah, doa saya diperkenankan. Saya amat berharap Allah memberikan kesabaran dan kekuatan kepada saya untuk melaksanakan segala rukunnya dengan sempurna.

Sahabat baik,sama-sama dapat panggilan Baitullah,Tahniah

Peluang itu juga saya manfaatkan sebagai ruang untuk muhasabah diri kerana setiap tetamu Allah pasti ingin pulang bersama haji mabrur.

Saya mahu kembali ke tanah air nanti menjadi insan yang lebih baik,” kata pelakon Datin Seri Umie Aida yang bersyukur apabila doanya ketika menunaikan umrah pada Januari lalu supaya dibukakan jalan untuk mengerjakan ibadah haji pada tahun ini dimakbulkan oleh Allah SWT.

Diberitahu, Umie bakal berangkat ke Tanah Suci Makkah pada tanggal 4 Ogos ini,  ditemani suaminya, Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan bagi mnunaikan ibadat haji buat kali pertama. Umie berkata, dia jga sentiasa berdoa di berikan kesihatan yang baik, sekali gus dapat menyempurnakan ibadat haji dengan lengkap.

kahwin di Mekah akan kembali semula ke Mekah

Teruja sebenarnya atas peluang dan kesempatan ini. Secara peribadi, saya sudah tidak sabar mahu ke sana, malah sedang membilang hari menanti waktu Wukuf. Saya harap sangat diberikan Allah kesihatan yang baek untuk merasai nikmat paling berharga ini,” tuturnya.

Kata Umi Lagi, Saya pasti merinduinya kerana sebelum ini, dia sentiasa ada di sisi. Bayangkan, setiap hari saya menatap mukanya, tiba-tiba terpaksa berenggang.

Tambah Umie, pmergiannya itu juga bermakna, dia perlu brenggang dengan anak angkatnya, Nur Aisya yang dijaga sejak usia 12 hari,

Kata Umi, memang berat sangat perasaan itu. Namun, saya tidak risau sangat oleh krana dia akan di-jaga dengan baik panjang ketiadaan saya nanti. Insya-Allah, semoga urusan saya sepanjang di sana nanti dipermudahkan,” ujar pelakon filem ‘Dukkun’ itu.

Terdahulu, sahabat baik Umie yang juga primadona filem, Erra Fazira telah mngumumkan utuk menunaikan ibadat haji dan akan berangkat ke Mekah pada 5 Ogos ini.

Apa Pendapat Anda Dah Baca?? Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .Jom ke page Limau Madu Press untuk dapatkan lebih banyak cerita menarik dari kami.

Sumber:beritaonetizen

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*