Sebab Tolong Orang Yassin Senario Dedah Kisah Sebenar Ditahan Polis

Pada penghujung 26 Jun lalu, pelakon dan pelawak Yassin Senario dicekup polis kerana didakwwa terlibat dalam pergaduhan di sebuah hotel di Kuala Lumpur.

Mengakui dia adalah individu yang ditahan polis itu, bekas anggota kumpulan Senario itu mendedahkan cerita sebenar dan punca dia ditahan polis pada malam itu.

Menurut Yassin, dia menafikan terbabit dalam pergaduuhan berkenaan sebaliknya berada di lokasi bagi membantu seorang lelaki yang mengalami sesak nafas.

“WAKTU ITU SAYA TENGAH MAKAN DI SEBUAH KEDAI MAMAK. KEMUDIAN ISTERI SAYA TELEFON BERITAHU ADA KEKECOHAN BERLAKU DI HOTEL.

“KETIKA SAYA SAMPAI, SAYA LIHAT SEORANG LELAKI SEDANG SEMPUT TERBARING DI ATAS LANTAI. KEMUDIAN DIA MINTA SAYA PANGGILKAN TEMAN WANITANYA YANG KETIKA ITU BERADA DI LOBI HOTEL. TAPI WANITA ITU TAK PEDULIKAN DIA.

“SAYA NAIK SEMULA KE TINGKAT ATAS DAN DIA MINTA SAYA MEMBERIKAN BANTUAN PERNAFASAN (CPR). BILA KEADAAN DIA SUDAH STABIL, SAYA BALIK KE BILIK DAN BERSIAP UNTUK KE MAJLIS RUMAH TERBUKA.

“KETIKA SAYA HENDAK KELUAR DARI LOBI HOTEL, PIHAK POLIS SAMPAI DAN MEREKA MENAHAN SAYA,” – JELAS YASSIN KEPADA MSTAR.

Yassin menegaskan berlaku salah faham apabila salah seorang dari svspek yang ditahan memiliki daddah bersamanya dan menafikan dia mengenali dua individu yang ditahan bersamanya susulan kes pergaduuhan itu.

“PADA ASALNYA MEREKA BERGADUH BERDUA SAHAJA. TIADA KENA-MENGENA DENGAN SAYA PUN.

“CUMA SAYA DITAH4N KERANA TERLIBAT BEBERAPA KES LAMPAU.

“SEBAB ITU SAYA DITAH4N REMAN DAN TIDUR DI LOKAP SATU MALAM SEBELUM KES ITU DIBAWA KE MAHKAMAH DAN SAYA BERITAHU SAYA DIANlAYA. ALHAMDULILLAH, SAYA DIBEBASKAN TANPA SYARAT,” – YASSIN.

Disebabkan membantu orang yang tidak dikenali, Yassin tak pasal-pasal ditahan polis dan diarahkan menjalani air kencing. Tapi positif ganjja jugak kan?

Sumber : Astrogmpak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*