Sebar FlTNAH kononnya Nora Anne dirogoI Orang Asli polis tahan Zikri

Padah menyebarkan dakwwaan yang tidak benar mengenai kehilangan remaja Ireland, Nora Anne Quoirin kononnya dirogoI oleh Orang Asli, polis telah menahan lelaki bernama Zikri Armstrong.

Ketua Polis Negeri Sembilan, Datuk Mohamad Mat Yusop berkata, Zikri terdahulu datang memberi keterangan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Seremban pada jam tujuh malam tadi.

Zikri terus ditahan dan kes diserahkan kepada Bukit Aman untuk siassatan lanjut dan kes didakwwa mengikut Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 serta Seksyen 505 Kanun Kesksaan.

Zikri sebelum ini memuat naik tweet fitnnah kononnya Nora Anne dirog0I oleh Orang Asli dan katanya pihak berkuasa tidak akan dapat mencari svspek kerana kebanyakan Orang Asli tidak mempunyai kad pengenalan.

Bagaimanapun, Zikri memadamkan tweet itu setelah dikeccam teruk oleh netizen, malah membuat permohonan maaf secara terbuka dan menjelaskan tweet itu dimuat naik kerana dia terlalu emosi mengikut kes tersebut.

Rata-rata netizen tidak menerima permohonan maafnya itu dan menggesa pihak berkuasa mengambil tindakan tegas terhadap Zikri yang menyebarkan fittnah, mencemmarkan imej kaum Orang Asli dan juga memperIekehkan kecekapan polis dalam menjalankan tugas.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

Sumber : TheReporter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*