Secara Diam Diam Intan Najuwa Sudah Pun Bertunang

Apakah yang di maksudkan cinta itu butai? Cinta buta adalah kononnya cinta sejati yang sanggup menerima segala keburukan orang yang kita cintai. Walaupun kadang kala diri sendiri yang menjadi mangsa. Ia juga melibatkan mula tidak mengendahkan tanggungjawab sebagai hamba hanya kerana mata hati sudah mula mencintai dunia.

Dikenali peminat sebagai Intan atau nama sebenarnya Intan Najuwa Abdul Wahid, 22, berkata, sikap matang dan memahami membuatkan dia terbuka hati untuk menerima lamaran pemuda tersebut.

Perbezaan usia 16 tahun tidak menjadi halangan kepada pelakon Intan Najuwa mengikat tali pertunangan dengan seorang usahawan berasal dari Kedah, Razrul Anwar Rusli yang kini berusia 38 tahun pada Ahad.

“Saya rasa dia lain daripada yang lain. Dia baik, matang, supportive dan yang penting dia sangat memahami jadual kerja saya,” katanya.

Majlis pertunangan diadakan di Thistle Hotel, Johor Bahru pada 18 Ogos adalah bersempena tarikh ulang tahun kelahirannya yang ke-22. Ia berlangsung meriah dengan dihadiri rakan artis dan keluarga terdekat kedua-dua belah pihak.

“Sejujurnya kami tak rancang pun untuk bertunang. Tiba-tiba hati terdetik, saya teruskan sahaja. Lagipun ia benda baik. Selepas bawa jumpa keluarga dan mereka pun ok, mereka pun ngam.

“Sebenarnya kami dah lama kenal mungkin dalam satu tahun lalu. Kami bermula sebagai kawan sahaja kemudian bila dah lama-lama ia jadi serius.

“Saya tidak pernah berkawan dengan seseorang yang jauh lebih tua dari usia saya. Selepas mengenali dia, saya rasa keserasian itu ada.

Aktres drama Tuan Danial itu mengenakan sepasang busana rona ungu itu kelihatan cantik, sama padan dengan tunangnya yang begitu manis.

“Kami belum ada tarikh tetap… tapi dalam perancangan nak ikat enam bulan.

“Kalau boleh saya taknak bertunang lama-lama. Tapi disebabkan jadual kerja kami yang agak padat membuatkan kami tiada tarikh sebenar.

“Tengoklah macam mana… kalau dah confirm nanti, saya akan kongsikan dengan semua,” katanya.

Segala-galanya menjadi pilihan anda, anda yang akan menentukan hidup anda. Tetapi sanggupkah anda menghadapi masalah perkahwinan yang lebih hebat dugaannya berbanding dugaan bercinta ini.

Dalam pada itu, Intan memberitahu belum menetapkan sebarang tarikh untuk majlis pernikahan disebabkan jadual kerja yang sangat padat. Namun merancang untuk mengikat tali pertunangan selama enam bulan.

Dia memberitahu lagi, mengapa anda mencintai dirinya? Anda tidak tahu punca dan mengapa dirinya menjadi pilihan anda. Walhal pasangan kita itu terlalu banyak sifat negatifnya. Haa, di sini boleh dilihat yang bagi anda pasangan anda begitu sempurna buat anda. Tiada sedikit pun kekurangannya yang anda boleh lihat.

Apa Pendapat Anda Dah Baca?? Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .Jom ke page Limau Madu Press untuk dapatkan lebih banyak cerita menarik dari kami.

Sumber: monyethijau

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*