Rindukan arruw4h isteri, atok bacakan Yasin setiap hari

Setiap yang diberi kepada kita itu adalah pinjaman dunia semata-mata, termasuk cinta sejati. Apabila cinta sejati dipisahkan dengan kematian, maka yang tinggal hanya kenangan dan perasaan rindu.

Menerusi satu perkongsian di laman Twitter, Ibnu Shehri memuat naik kisah mengenai kasih sayang datuk terhadap neneknya yang telah menlngg4l dunia dengan membaca yasin hampir setiap malam.

“Tokwan aku rindu arruw4h opah. Tiba-tiba dia cakap dia tak mampu tolong opah di alam kvbvr. So, dia baca yasin dengan harapan Allah selamatkan arruw4h opah…

“…sebab dia sayang sangat dekat arruw4h opah. Maksud saya macam setiap malam baca yasin untuk arruw4h opah. Sememangnya cinta abadi,” ujarnya.

Posting berkenaan mendapat perhatian warganet yang menerima lebih 11,200 dan diulang kicau sebanyak 7,800 kali serta pelbagai pengalaman masing-masing yang dikongsi oleh mereka.

Selalu nampak atok menangis

Melawat kubur arruw4h

Sakit dan semakin uzur

Kesetiaan seorang suami hingga ke syurga. Susah senang dan pahit getir ditempuhi bersama sehingga ke hujung nyawa. Semoga roh neneknya dicucuri rahmat.

Sumber : UltrazAcez

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*