“Ibunya Sudah Tiada” Bapa Ini Bawa Gojek Cari Rezeki Sambil Gendong Anak Yang Lena Atas Motor

Bukan mudah bagi mengekalkan sikap tidak putvs asa dalam menjaIani kehidupan seharian. Apatah lagi demi membesarkan zuriat tercinta, semangat perlu diteruskan walaupun dalam keadaan penat.

Itu dilakukan oleh seorang bapa di Jakarta, Indonesia yang bekerja dalam perkhidmatan teksi motosikal atau lebih dikenali sebagai Gojek.

Sebuah video tular di laman Facebook sehingga mendapat lebih 13,000 perkongsian yang kelihatan lelaki itu turut membawa anaknya ketika memb0nceng motosikal.

Lebih menyentuh hati apabila difahamkan isterinya telah men!nggal dunia, justeru sumber pendapatan hanya bergant0ng sepenuhnya kepada lelaki berkenaan.

“Video semangat pemb0nceng Gojek luar biasa di Jakarta, bawa anak ketika bekerja kerana si ibu telah mennggal dunia.. Semoga selalu diberikan rezeki berlimpah ya pak,” tulis kapsyen p0sting tersebut.

 

Vidio semangat OjoL luar biase, bawa anak saat bekerja karna sang ibu telah meninggal… Semoga selalu diberikan rejeki berlimpah ya Pak … Tkp di Jakarta

Posted by Ponti Viral ❀ on Friday, October 18, 2019

 

Menerusi rakaman video berdurasi 35 saat itu, lelaki terbabit menggend0ng anaknya yang sedang nyenyak tidur pada bahagian hadapan sambil dalam perjalanan menjemput penumpang lain.

Bukan mudah mencari pengganti 4rwah isteri dan men!nggalkan anak bersendirian di rumah. Semoga anak-beranak ini dilindungi dan diberikan rezeki meIimpah ruah.

 

Sumber : Facebook

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*