Lama menyepi Aaron Aziz keadaan terkini Aaron tidak seperti dulu, beliau dedahkan kenapa jadi begitu

Gambar sekadar hiasan

Jika suatu masa dahulu penyandang trofi Bintang Paling Popular, Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPH) ini pernah mencet0skan fen0mena apabila membintangi banyak drama dan filem popular seperti Adam dan Hawa, KL G@ngsteer serta Ombak Rindu.

Namun, namanya kini sedikit tenggeIam dan semakin jarang dilihat ber@ksi di layar perak mahupun di kaca TV.

Memetik BH Online, akt0r kelahiran Singapura ini mengakui sudah puas mengecapi nikmat dunia glam0r sejak mengabdikan diri dalam dunia seni, kira-kira 20 tahun lalu.

Walaupun kini tampil dengan tub0h yang lebih berisi, Aaron Aziz tidak mahu pandangan atau persepsi orang lain menjadi pengukur dalam menentukan haluan hidupnya.

“Saya mengaku sudah tidak lagi keterlaIuan dalam menjaga penampilan. Saya sudah malas mahu menjaga kelangsingan tub0h.

“Untuk apa? Saya tidak mahu mengizinkan pandangan orang lain menjadi sebagai suatu kriter!a dalam haluan hidup saya. Dalam erti kata lain, saya tidak mahu menjadi tumpuan lagi,” ujarnya.

Menurutnya lagi dia tidak peduli sekiranya tubuhnya berisi asalkan dia sihat dan hatinya bahagia.

Hendak gem0k atau bina badan, biarlah saya selesa dengan cara tersendiri,” katanya kepada BH Online.

Aaron mengaku berat badannya mulai naik tahun ini  walaupun mengamalkan diiet dan menjaga pemakanan apatah lagi  dia kini  tidak boleh lagi melakukan senaman intens!f di gimnasium seperti dahulu berikutan penyak!t sar@f yang dihid@pi sejak lima tahun lalu.

Aaron mengatakan berat badannya naik mendadak berikutan kes@n sampingan ub4t-ub4tan yang diambil untuk meredakan kesak!tan diaIaminya.

Bagaimanapun, dengan penyak!t sar@f dialami ini, tersaIah angkat guni beras pun akan memberi kes@n dan kesak!tan selama empat hingga lima bulan,” akui Aaron lagi.

Apabila berbicara mengenai tawaran berlakon, Aaron mengakui dia terp4ksa men0lak atau mempertimbangkan sesetengah job sejak akhir-akhir ini berikutan waktunya yang kurang sesuai.

Katanya, dia kini lebih banyak memberi tumpuan kepada dunia perniagaan dan mahu memperkukuhkan kempen kebajikan Journey To Insyirah kelolaannya dengan kerjasama TopKhat.

Tambahnya, memandangkan dia  sudah pun berkecimpung dalam industri seni selama 20 tahun dan telah merasa semua nikmat sepanjang tempoh  penglibatannya, populariti bukan lagi menjadi keutamaannya dan kini dia mahu mengejar saham untuk akhirat setelah dikurniakan pelbagai nikmat oleh Allah.

Sumber:cari

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*