Rupanya Ini ‘Peel’ Ini Yang Berlaku Di W4d, Nurse Kec3wa Ahli Keluarga Les4p Bila Pes4kit Nak Tukar Lampin.

“Bila nak tukar lampin, anak lesap, ni paling famous. Ada juga isteri yang nak jaga suami tapi bila suami nak tukar lampin rupanya penggeli. Majoriti suami memang tak akan tukar lampin isteri.”

Begitulah antara perkongsian yang dipaparkan oleh seorang jururawat yang mengenai sikap segelintir ahli keluarga ketika melawat atau menjaga pes4kit di hospital.

Siapa sangka, ketika sihat, segalanya indah dengan layanan yang baik daripada pasangan dan anak. Namun sebaliknya setelah diri terl4ntar di hospital.

Meluahkan rasa kec3wa sikap begitu, pemilik akaun TikTok, athirah_rahmat  berkongsi kisah benar yang dilaluinya bersama kawan sekerja.

Bukan untuk mempersendakan ahli keluarga berkenaan, namun berharap ia dapat memberi kesedaran mengenai pentingnya sikap prihatin dan kasih sayang kepada pasangan atau orang tua yang s4kit. Moga jadi iktibar.

@athirah_rahmat Reply to @dahlianur00 kami tahu kerja kami. Kita kena tahu tanggungjawab kita okay? #xybca #EverythingSucks ♬ original sound – Athirah Rahmat

Ucap Terima Kasih Nurse Ajar Cara Tukar Lampin

Dalam pada itu, warganet juga berkongsi pengalaman yang dilalui ketika menjaga ahli keluarga.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Keluarga

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*