‘Ya Allah B,Sayang Tak Kuat..’ Pengantin Baru, Amirul Diremp0h Ketika Berteduh Di Jejambat PLUS

Penantian seorang isteri menanti kepulangan suami tersayang di rumah disapa dengan khabar duka apabila suami yang diperjalanan pulang telah terlibat kemaIangan dan disahkan meninggaI dunia.

Dalam kejadian trgis itu dua orang meninggaI manakala enam lagi cdera dalam kemaIangan melibatkan sebuah lori dan sembilan motosikal di bawah jejambat KM92.8 Lebuhraya Utara Selatan arah Selatan, dekat Sungai Petani semalam.

Mohd Amirul Ismail, 28, dari Kampung Seberang Chegar, Anak Bukit atau lebih mesra dengan panggilan Yoon baru 3 bulan melangsungkan perkahwinan dengan pasangannya.

Yoon merupakan saIah seorang mngsa dari dua orang yang meninggaI dunia diremp0h sebuah lori yang hilang kawalan ketika berhenti di bawah jejambat semasa hujan lebat petang semalam.

Dalam pada itu mngsa, terselamat, Mohd Aminnudin Yusof, 38, berkata, ketika kejadian, dia bersama lapan penunggang motosikal lain sedang berteduh di bawah jejambat berikutan hujan Iebat, kira-kira jam 2.40 petang

Menurutnya, ketika kejadian, dia sedang dalam perjalanan dari rumahnya di Guar Chempedak menghala ke tempat kerja di Pulau Pinang sebelum singgah berteduh di lokasi kejadian untuk memakai baju hujan.

Ketika kejadian saya turun dan berada di laluan tepi untuk pakai baju hujan dan tiba-tiba dengar bunyi dent0man kuat, katanya.

Menurut Mohd Aminuddin, motosikalnya adalah kenderaan pertama diremp0h lori terbabit sebelum lapan lagi yang berhnti bawah jejambat turut menjadi mngsa.

Dalam pada itu, Ketua PoIis Daerah Kuala Muda Asisten Komisioner Adzli Abu Shah berkata, setakat ini, dua meninggaI, enam lagi dilaporkan cdera manakala tiga tidak mengalami kcederaan.

Menurutnya, siasatan awal di tempat kejadian mendapati kesemua sembilan buah motosikal berada di lokasi kejadian kerana mencari tempat berteduh dari hujan lebat dan tidak mengenali di antara satu sama lain.

Kedudukan kesemua motosikal yang terlibat diletakkan secara dua lapis di lorong kcemasan dan kesemua penunggang berada di sisi kenderaan masing-masing.

Secara tiba-tiba sebuah lori yang bergerak di lorong kiri datang dari arah belakang telah meremp0h kesemua motosikal yang sedang berhenti di jejambat tersebut, katanya.

Akibat kemaIangan Mohd Amirul Ismail dan Muhammad Khairul Azwan Maula Hashim, 31, dari Taman Seri Marina, Kuala Kedah disahkan meninggaI dunia akibat prah di kepala.

Myat dibawa ke Unit F0rensik Hospital Sultan Abdul Halim Sungai Petani untuk ujian saringan C0VlD-19 dan dibedah siasat bagi mengetahui punca km4tian.

Menurut Adzli, tngkapan telah dilakukan ke atas pemandu lori berusia 28 tahun dan permoh0nan reman akan dibuat pada pagi Selasa.

Katanya, ujian saringan awal air kencing terhadap lelaki itu didapati negatif dan ujian EBA II juga didapati bebas daripada alk0hoI,Kes disiasat bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan siasatan lanjut masih diteruskan.

Video dan foto berhubung kejadian tuIar di media sosial menunjukkan beberapa penunggang sedang menanggung kesak!tan selain terdapat mngsa berIumuran drah.

Salam takziah, moga Puan Fara dan keluarga kuat dan tabah hadapi kehilangan insan tersayang. Alfatihah. – Sumber dipetik dari DB

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*