Kec0h lsu Cop Sirim, Lelaki Ini Siap Test Pelitup Muka ‘Kedai 2Ringgit’ Boleh Buat Tarik Kereta

Baru-baru ini h4ngat diperkatakan mengenai pengumuman dimana pelitup muka bukan perubatan perlu mendapat perakuan SIRIM bermula pada 4 Julai ini.

Bagaimanapun, kerajaan telah pun bersetuju untuk menunda penguatkuasaan tersebut selepas mengambil kira maklum balas daripada umum.

Malah, turut menjadi bualan ramai apabila tular kenyataan daripada seorang pereka fesyen yang menyokong penguatkuasaan tersebut kerana sekaligus dapat memb4nteras pelitup muka tidak berkualiti.

Namun, selepas isu tersebut tular beberapa video dimana netizen membuat perbandingan menggunakan pelitup muka yang harganya jauh lebih murah.

Menerusi satu video tular di aplikasi TikTok, seorang lelaki meminta bantuan rakannya untuk melakukan ujian ketahanan pelitup muka yang dibeli di kedai RM2 sahaja.

Video

@alialatif97

Tahan barang ni

♬ original sound – alialatif_97

Lebih mengejvtkan, mereka menguji ketahanan pelitup muka itu untuk menarik sebuah kereta usang dan tanpa menyebabkan tali pelitup muka berkenaan pvtus.

Bagaimanapun, rupanya kereta tersebut sebenarnya ditolak seseorang dan bukannya ditarik. Malah, netizen yang terhibur dengan video itu faham dengan mesej yang mahu disampaikan pada video itu dimana untuk membuktikan pelitup muka tanpa Sirim juga berkualiti.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

SUMBER: TikTok & Kisah Dunia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*