Berbaju Raya Dgn Adik² Tanda Kenangan, Ayah Redha Jika Anak Hid4p K4nser Ot4k ‘Pergi Selamanya’ Sebelum Raya

Zuriat adalah anugerah terindah buat dua hati yang mendirikan rumah tangga. Sedari dalam perut lagi, baik ibu mahupun ayah sudah mula memberikan segala-galanya buat cahaya hati, supaya apabila tiba masanya menjadi penghuni Bumi, si anak lahir dengan sihat walafiat dan bahagia sehingga ke hujung nyawa.

RAKAMAN PERKONGSIAN YANG MENGUNDANG SEBAK ADA DI BAWAH SEKALI

Begitupun, ujian itu rahsia Allah dan tiada sesiapa pun mampu menduga, hatta diri sendiri yang bakal diuji. Apa yang tinggal dalam diri saat ujian itu menjengah, hanyalah doa dan pengharapan tertinggi kepada yang Maha Esa. Moga-moga diringankan bebanan dan diberi kekuatan menghadapi liku-liku kehidupan.

Sungguh p1lu melihat keadaan terkini Raudhatus yang lebih mesra dipanggil Kakak.

“Mohon Doa dari kenalan agar urusan Kakak dipermudahkan. Doakan kami juga sebagai ibu bapanya kuat dan tabah dengan dugaan yang kami harungi.”

4 hari mengadu pening dan muntah

Simptom awal yang dirasai Kakak adalah s4kit kepala munt4h-munt4h. Perkara ini berlaku sekitar bulan Januari 2021.

Menurut Sabariah Ismail, anaknya mengadu s4kit kepala dan munt4h-munt4h namun masih aktif bermain dengan adik-adiknya. Masuk hari ke-5, anaknya kelihatan penat sehinggakan terpaksa dipapah untuk berjalan.

“Kakak tak cakap s4kit, cuma pen1ng tapi Kakak tetap bermain dengan Kak Ngah dan Raufah. Sungguh kuat Kakak melawan s4kit masa tu. Allahuakbar,” kata ibunya.

”Sejurus doktor selesai terangkan tentang peny4kit Kakak, masa ini Mama terus kucup lama dahi Kakak, rasa mulut terkunci tak boleh nak berkata apa-apa. Sungguh Mama tak kuat saat ini.”

Hanya Allah sahaja yang tahu perasaan wanita yang bergelar ibu itu untuk menerima segala dug4an dan uji4n yang diberikan oleh Sang Pencipta. Begitu berat sekali ujian yang dihadapi anak kecil yang baru berusia 8 tahun ini.

Menurut ibunya, pada Februari tahun lepas, anaknya sudah menjalani pembed4han membuang 80 peratus ketumbuhan tersebut yang mengambil masa hampir 12 jam di dewan pembed4han.

Hari ini keadaan Kakak semakin lemah

”Keadaan kakak agak lemah harini, kakak hanya boleh angguk atau geleng sahaja tanpa suara. Kakak tidak boleh minum dengan sempurna seperti air tersangkut di kerongkong,” jelas ayah dalam keadaan pilu.

Alhamdulillah kami dikurniakan kejiranan yang sering membantu kami dan bersedia jika berlaku sesuatu musibah dan ujian.

“Sebaik-baik teman di sisi Allah adalah seseorang yang terbaik terhadap temannya. Manakala sebaik-baik jiran di sisi Allah adalah seorang yang paling baik dengan jirannya. [Riwayat al-Tirmizi]

Ya Allah. Engkau jadikanlah kanak-kanak perempuan ini sebagai penolong kepada kedua ibu bapanya dan sebagai harta pertaruhan bagi keduanya. Dan jadikanlah dia sebagai peringatan dan iktibar dan pemohon syafaat bagi kedua ibu bapanya.

Dan beratkanlah timbangan amal kedua ibu bapanya dan kurniakan k3sabaran di dada kedua ibubapanya. Dan janganlah dia menjadi fitn4h selepas kem4t1annya dan janganlah Engkau hampakan keduanya dari mendapat pahala di atas kem4t1annya.

Sumber: SiakapKeli, Sabariyah IsmailRashidee Abd Rashid

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : http://belumbalik.com/ 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*