Jom Lihat Ini Punca Mengapa 5 Selebriti Bollywood Ini Dimasukkan Ke Penj4ra

Kemasyhuran artis India kadangkala tidak pernah dipisahkan daripada tumpuan umum. Sebahagian daripada mereka menjadi idaman ramai peminat sebagai role model.

Menurut Intepseleb, tidak ramai yang tahu, ada beberapa artis Bollywood ini pernah masuk penj4ra dan ini  adalah puncanya.

Sanjay Dutt

via Wallpaper Access

Sanjay Dutt ditahan polis selepas terlibat dalam pengeb0m4n Mumbai pada tahun 1993. Dia ditahan oleh Agensi Keg4nas4an India selepas menemui bukti senj4ta 4pi h4ram.

Untuk ini, Sanjay Dutt dijatuhi hukvman 6 tahun. Bagaimanapun, dia dibebaskan dari penj4ra selepas 5 tahun dikurung kerana bersikap baik dan berbudi bahasa semasa dalam tahanan.

Saif Ali Khan

via Biz Asia

Menurut Intepseleb, Saif Ali Khan dipenj4rakan kerana menyer4ng ahli perniagaan Afrika Selatan di sebuah hotel di Mumbai pada 2012. Namun atas kejadian tersebut, dia hanya ditahan sehari di penj4ra.

Salman Khan

via FilmiBit

Salman Khan diketahui pernah berada di penj4ra kerana terlibat dalam pembunvhan haiwan li4r. Dia membunvh 2 haiwan yang dilindungi pada tahun 1998.

Bukan itu sahaja, Salman Khan juga pernah terlibat k3s l4ngg4r lari sehingga membvnuh seorang gel4nd4ngan pada 2002. Anehnya, dia hanya mendapat 3 jam penj4ra selepas peguamnya memfailkan rayuan kepada mahk4mah.

Shahrukh Khan

via FilmiBit

Tiada siapa tahu bahawa Shah Rukh Khan juga pernah berada di penj4ra kerana meng4nc4m seorang wartawan atas artikel yang ditulis pada tahun 1992.

Menurut Intepseleb, ini menyebabkan wartawan itu tidak berpuas hati dan kemudian melaporkan kepada polis. Raja Bollywood itu juga diketahui telah ditah4n di penj4ra selama beberapa hari.

John Abraham

via Wallpaper Access

John Abraham ditahan polis selepas dit4ngkap memandu secara melulu pada kelajuan yang agak laju dan mel4ngg4r dua lelaki dengan motosikal yang dibawanya.

Selepas kejadian, dia tidak melarikan diri dan membantu m4ngsa. Sifatnya yang baik membuatkan John hanya ditahan dalam penj4ra selama 15 hari.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Murai my

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*