Lelaki Di H0spital Ini Buat Luahan Tuju Satu Pesanan Ped4s Kat KJ Setelah Perkara Ini Terjadi Kpd Dia Dan Keluarganya

Laporan k3sesakan H0spital sebelum ini mengesyorkan KKM supaya mewujudkan koordinasi dan integrasi antara hospital, klinik k3sihatan awam dan swasta bagi mem perkukuhkan per khidmatan pra hospital sebagai institusi khusus yang menyediakan perkhidmatan k3sihatan bersepadu dan menyeluruh serta mewujud kan k3samarataan dalam pembahagian pengurusan k3s.

Seperti mana tular satu video menunjukkan seoarang lelaki ini tidak berpuas hati kerana dia dan keluarganya tidak menerima ubat sejak semalam. Dia luahkan rasa tidak puas hatinya dan tujukan pesanan kepada Menteri k3sihatan KhairyJamaluddin.

Sila tonton luahan tidak puas hati lelaki ini dalam video dibawah ini:

Respon dan susulan k3s ini masih belum diketahui, harap-harap lelaki ini dapat rawatan yang sepatutnya dan sembuh seperti sedia kali.

Khairy Jamaluddin lega anak b0ngsu div4ksin

Menteri k3sihatan KhairyJamaluddin meluah kan rasa lega selepas anak b0ngsunya menerima sunt1kan v4ksin menerusi Program ImunisasiC0VlDl9 untuk Kanak-Kanak (PICKids) semalam.

Menerusi akaun Twitter rasminya, beliau memaklumkan anaknya Raif selesai menerima sunt1kan v4ksin d0s pertama di pusat pemberian v4ksin (PPV) Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur (WTCKL).

“Alhamdulillah selesai v4ksinasi d0s pertama untuk anak bongsu saya Raif di @wtcklofficial. Rasa lega beliau dapat perlindungan dari C0VlDl9. Daftar anak anda untuk #PICKids #LindungDiriLindungSemua,” katanya.

Khairy turut ber kongsi dua foto anaknya semasa menerima sunt1kan v4ks1n dan di reruaifoto Upin dan Ipin.

Berdasarkan data C0VIDN0W, sebanyak 135,478 atau 3.8 peratus populasi kanak-kanak berusia lima hingga 11 tahun di negara ini telah menerima dos pertama v4ks1n C0VlDl9 setakat semalam melalui PICKids yang bermula 3 Feb.

Kementerian k3sihatan (KKM) sebelum ini menyasarkan 70 peratus kanak-kanak yang layak akan mendapat d0s pertama dalam tempoh dua bulan pertama ini dan lengkap dua d0s dalam tempoh enam bulan menerusi pelaksanaan PICKids.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber :  http://trendingsangat.pw/ 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*