[VIDEO]“Boleh Pula Dia Pakai Macam Tu” Netiizen Rim4s Lihat ‘Style’ Baju Raya Wanita Ini.

Meskipun pengumuman raya tahun ini dibuat secara mengej0t, namun rata-ratanya dilihat masih ‘segak’ memperagakan baju baru mereka di pagi raya Aidilfitri.

Cuma sebahagian dari kalangan mereka, mungkin tidak sempat membuat persiapan raya kerana kek4ngan waktu dan sebagainya.

Baju raya ala duyung dikrit!k.

Tidak ketinggalan berkongsi ‘m0ment’ beraya di kampung, namun wanita ini menerima sind!ran pula dari warganet susulan melihat rekaan baju raya modennya.

“Bersih satu kampung”

Menerusi entri tersebut, meny4ksikan kepayahan wanita itu untuk bergerak sambil mendukung anak dalam keadaan baju rayanya yang ket4t dan meleret hingga ada yang menyamakannya dengan panyapu.

Rimas dan pan4s.

Mengenangkan cuaca panas sejak kebelakangan ini, membuatkan majoritinya beranggapan wanita itu ‘mengund4ng’ masalah untuk diri sendiri.

Video

“Boleh pula dia pakai macam tu”

“Aku boleh rasa panasnya”

 “Malampau betullah”

Adapun begitu, segelintir warganet berpendapat bahawa rekaan bajunya itu terlalu berlebihan dan megah.

“Macam susah nak jalan”

Baca juga atikel dibawah:👇👇

Baju raya hanya sepasang, Sherry Ibrahim ambil peluang bercuti musim raya

TIDAK seperti kebanyakan wanita lain yang menyediakan beberapa pasang baju baharu untuk sambutan Aidilfitri, berbeza dengan pelakon Sherry Ibrahim.

Kata Sherry, 39, dia hanya menyediakan sepasang baju raya dengan gaya yang ringkas supaya selasa dan mudah untuk dia membantu ibu di dapur.

“Setiap kali raya saya banyak habiskan masa menolong ibu di dapur, jadi saya hanya akan ada sepasang sahaja baju baharu yang simple supaya mudah buat kerja rumah.

“Sambutan raya kami s3keluarga juga sangat ringkas dan sederhana,” katanya yang menyambut raya bersama keluarga di Kuang, Selangor.

Seperti tahun-tahun sebelum ini, Sherry mengambil kesempatan waktu rehat ketika musim raya untuk pergi bercuti dan kali ini dia memilih destinasi dalam negara.

Keluarga saya sudah faham dengan rutin itu dan inilah masanya untuk saya berehat selepas penat bekerja

SHERRY IBRAHIM

PELAKON

“Dua tahun tak dapat nak travel jadi tahun ini saya akan ambil kesempatan untuk pergi bercuti. Mungkin melancong dalam negara sahaja.

“Keluarga saya sudah faham dengan rutin itu dan inilah masanya untuk saya berehat selepas pen4t bekerja,” ujarnya.

Walaupun negara sudah memasuki fasa endamik C0vid-19, Sherry akui ada sedikit kebimb4ngan untuk berada di tempat yang ramai orang.

Bagaimanapun katanya pengalaman bertugas sebagai pramugari sebelum ini membuatkan dia yakin tentang pr0sedur 0perasi standard (SOP) yang dilaksanakan.

“Saya pernah bertugas sebagai pramugari ketika kita semua berhadapan dengan v1rus SARS (Severe Acute Respiratory Syndr0me), jadi sudah tahu SOP ketat yang dilaksanakan.

“Apa yang penting sentiasa jaga kesihatan dan jika terkena jngkitan perlu jaga diri sendiri daripada menj4ngkiti orang lain,” jelasnya.

SUMBER: Tiktok prince.syed.shahid, Redaksi, Mstar

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*