“Saya tak tahu video-video yang saya buat selama ini sal4h..”-Kak KM Ser1k Dipanggil SKMM Tentang Video Yang Tul4r

Selepas tul4rnya video 4ksi tepuk punggvng dari kalangan usahawan terkenal baru-baru ini, salah seorang individu yang ada di dalam video berkenaan iaitu Kak KM dipanggil untuk beri keterangan oleh pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).

Menurut Kak KM atau nama sebenarnya Liana Rosli, dia telah menghadirkan diri ke SKMM pada Rabu lalu dan proses siasatan berlangsung dalam masa tiga jam.

Mereka datang ke rumah dan kemudiannya saya telah hadir memberi keterangan di pejabat.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lianarosli Official (@kmfavourite.testimoni)

“Pihak SKMM harus menjalankan siasatan selepas laporan dibuat berkaitan video tersebut.

“Mereka menjalankan tugas dan saya memberi kerjasama baik kepada sepanjang proses memberi keterangan,” katanya ketika dihubungi mStar.

Sebelum itu, menerusi Instagram, Kak KM memuat naik video goy4ng punggvng bersama rakan usahawan lain iaitu Datuk Seri Vida, Ifa Raziah, Cheta Pot Pet.

Tindakan empat selebriti itu mengvndang rasa kurang senang segelintir netizen.

Dalam temu bual bersama mStar, Ifa Raziah berkata tindakan mereka itu sekadar hiburan dan gurauan bersama teman-teman.

Sementara itu, anak kepada dramatis Normah Damanhuri ini berkata dia akan lebih berhati-hati dalam sebarang perkongsian di media sosial selepas ini.

Bila mendapat penjelasan jelas, maka selepas ini tidak ada lagi tindakan sebegitu

LIANA ROSLI

USAHAWAN

Semasa pertemuannya bersama SKMM, pihak mereka ada memberi sedikit pencerahan lanjut apa yang bakal berlaku sebelum berkongsikan sebarang content di media sosial.

“Saya tak tahu video-video yang saya buat selama ini sal4h. Bila mendapat penjelasan jelas, maka selepas ini tidak ada lagi tindakan sebegitu.

“Saya juga akan lebih berhati-hati untuk memuat naik sebarang perkongsian di media sosial.

“Ramai yang tidak pu4s hati dengan video tersebut. Saya dengan rendah hati memohon maaf atas kesilapan yang telah berlaku,” jelasnya.

Kerana berasa ser1k dipanggil oleh pihak SKMM, Kak KM mengakui serta janji untuk lebih berhati-hati apabila memuat naik sebarang gambar ataupun video di platform media sosialnya.

Dalam pada itu, usahawan tersebut turut memohon maaf kepada netizen seandainya mendatangkan rasa kurang senang buat mereka.

SKMM dalam satu kenyataan sebelum membuat siasatan di bawah Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia (AKM) 1998 yang memperuntukkan hukvman denda maksimum RM50,000 atau penjara tidak melebihi satu (1) tahun atau kedua-duanya, dan boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari kesal4han itu diteruskan selepas pens4bitan.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: mstar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*