Berdepan Hvkuman M4ti, Keadaan Yasin Semakin Tervk Apabila Isteri Failkan Pencer4ian

Penyanyi nasyid dan komposer, Yasin Sulaiman berdepan hukvman g4ntung sampai maati selepas didakwa di Mahk4mah Majistret Petaling Jaya atas pertuduhan menged4r dan menanam pokok g4nja pada 24 Mac lalu.

Bagaimanapun tiada pengakuan direkodkan daripada tertudvh kerana k3s itu di bawah bidang kuasa Mahk4mah Tinggi.

Anak masih berharap ayah mereka pulang

Sementara itu, Yasin mengaku tidak bersalah bagi satu lagi pertudvhan di hadapan Hakim Norshila Kamaruddin di Mahk4mah Sesyen.

 “Anak-anaknya sangat kuat dan menunggu kepulangan beliau (Yasin). Saya mendoakan Allah SWT mempermudahkan segalanya,” katanya.

Kata Zain lagi, ahli keluarga mereka juga sentiasa mendoakan yang terbaik buat Yasin dan memberi sokongan tidak berbelah bahagi.

Dalam pada itu, peguam Yusmadi Yusoff yang mewakili Yasin memaklumkan lelaki itu melalui fasa percer41an dengan isteri yang memburvkkan kesihatannya.

Katanya, Yasin juga tiada rekod negatif dan banyak memberi inspirasi kepada masyarakat menerusi karyanya sebelum ini.

“Hasil pemeriksaan di dalam rumah berkenaan menemui 13 pokok dalam pasu disy4ki pokok g4nja di bahagian bawah sebelah kanan almari di dalam salah sebuah bilik.

“Kami turut menemui satu lagi pokok dalam pasu disyaki ganja di balkoni rumah dan tiga lagi pokok g4nja di dalam almari baju,” kata Ketua Polis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Mohamad Fakhrudin Abdul Hamid.

Katanya lagi, dalam serbuan tersebut pihak polis turut menemui satu bekas plastik di atas kabinet dapur mengandungi dua plastik lut sinar ketulan mampat daun kering disyaki g4nja seberat 214 gram.

Keseluruhan dad4h yang diramp4s termasuk 17 pokok g4nja terbabit dianggarkan bernilai RM40,700 yang boleh dibekalkan kepada 214 pen4gih.

Si4satan awal mendapati suspek memperoleh bekalan ganja kering di sekitar daerah ini.

“Berdasarkan pengakuan suspek, pokok g4nja itu ditanam untuk kegunaan sendiri. Kami masih menyi4sat dari mana suspek memperoleh bekalan benih berkenaan,” katanya.

Hasil ujian saringan awal suspek mendapati dia positif ganja dan mempunyai sejarah pen4gihan dad4h sejak 10 tahun lalu.

Terdahulu, Mahk4mah Majistret dan Mahk4mah Sesyen dimaklumkan Yasin menghid4p bipolar sejak 2009 dan memerlukan rawatan susulan, dengan rawatan terakhir diterimanya pada dua bulan lalu.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : HM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*