Gambar Putera Mateen Dukung Budak Jadi Tanda Tanya, Peminat Puji Baginda Tak Pandang Warna Kulit

Putera diraja Brunei, Pangiran Muda Abdul Mateen atau lebih dikenali sebagai Putera Mateen merupakan figura yang sentiasa menjadi tumpuan ramai walau apa pun yang dilakukan.

Dukung Kanak-Kanak Kulit Hitam

Baru-baru ini tular gambar Putera Mateen sedang dukung seorang kanak-kanak perempuan berkulit hitam menarik perhatian orang ramai, foto berkenaan dimuatnaik di Instagram @tmskizz yang kononnya adalah media sosial kelab peminat putera diraja Brunei tersebut.

via Instagram TMSKIZZ

Foto yang dikongsikan itu, menarik perhatian ramai peminat putera kacak ini di media sosial tersebut, dan rata-rata ramai mengagumi Putera Mateen menunjukan kasih sayang tanpa mengira bangsa dan warna kulit.

“Putera berhati rakyat”

“Masya Allah Tabarakallah. Sayang terhadap anak kecil tanpa pandang warna kulit, sesuai ajaran Rasulullah sholallahu alayhi wassalam. Tak heran Brunai yang bersyariah Islam, makmur sejahtera.” komen mereka

via Instagram TMSKIZZ

“Abang yang baik”

“Sangat manis putera saya”

“Putera berhati rakyat yang baik hati dan bagus” komen mereka lagi

via Instagram TMSKIZZ

Murai menjengah ke Instagram Putera Mateen, di mana terdapat beberapa muat naik yang dikongsikan oleh putera diraja Brunei ini bergambar bersama dengan kanak-kanak kecil berkulit hitam yang dikenali sebagai baby Feza. Adakah anda rasa ini kanak-kanak yang sama?

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Murai my

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*